La carn es pot gaudir de moltes maneres (en sentit literal, no figurat, porcots!): pot ser estofada, a la planxa, a la graella o crua. Un dels plats característics d'aquest últim estil és el celebèrrim carpaccio.
Comprem un tall de filet de qualitat contrastada, el reposem i el congelem per allò dels bacteris i tal. El dia escollit, el traiem del congelador i, abans que estigui descongelat del tot, el tallem a llesques molt fines, el posem al plat i l'amanim amb un cop de molinet de pebre, sal grossa, suc de llimona i oli; esperem que arribi a temperatura ambient i li afegim unes escates de grana padano (o parmigiano reggiano si us hi voleu gastar més calers), uns pinyonets torrats i una mica de ruca si us abelleix.
I per ajudar a fer anar avall, he escollit un chardonnay passat per fusta d'una marca massa coneguda i reconeguda per fer-ne publicitat aquí.
Au, a morir-se de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada